Gedragstraining

Clinics om uw hond beter onder appèl te krijgen.

Als u een hond heeft, die voor u de geweldigste hond van de wereld is maar waar u net dat beetje meer gehoorzaamheid van zou willen, die net dat ene ding uit zijn/ haar hoofd zou moeten laten, lees dan nu verder... (soms is 1 of 2 keer een clinic al voldoende)


Vanwaar deze clinics?

Tijdens ons werk als hondenopleidingsinstituut voor detectie- en patrouillehonden, krijgen wij regelmatig honden aangeboden die als een soort wanhoopsdaad door de eigenaar afgestaan worden. Dit omdat zich een of meerdere problemen met de hond voordoen, die onoplosbaar “lijken”te zijn.
Wat als de hond niet door onze test heen komt om werkhond te kunnen worden en niet overgenomen wordt door ons?  O
f – erger nog- als de eigenaar eigenlijk helemaal geen afstand van de hond zou willen doen, ware het niet dat? Dan doet zich dus het probleem voor dat de hond weer mee terug moet en er weinig andere oplossing is dan alsnog naar het asiel…asiels willen deze honden vaak niet dus dan is er nog de dierenarts.

Een aantal mensen die wij demonstreerden hoe wij met dit (ongewenst) gedrag omgaan, stonden vaak stomverbaasd naar hun eigen viervoeter te kijken..
Toen mensen bereid bleken om elke zondag 3 of meer uren in de auto te zitten om van ons les in te krijgen, werd het tijd om over een andere vorm na te denken.
Ook voor mensen die met hun hond prachtige punten scoren op het oefenveld maar tijdens het wandelen met de hond door de week, steeds weer tegen een probleem aanlopen met hun hond, is het volgen van 1 of 2 clinics veel toegespitster dan 12 weken 1 uurtje les nemen.
Vaak kennen deze honden alle commando’s al en halen ze het examen op hun sloffen. Als ze nu ook maar eens bij je bleven in het bos en het uit hun hoofd hielden steeds maar weer uit te vallen naar ander honden of voor de 99–ste keer achter schapen aan te hollen, t
erwijl u dat niet wilt!

De clinics zijn speciaal gericht op de onderwerpen, waarmee uw hond problemen heeft.
Er komen vele zaken aan bod maar we zullen steeds weer toespitsen op dat gedrag, dat u niet wenst.
Of dit nu uitvallen naar andere honden, achter schapen aangaan, uitvallen naar mensen of iets anders betreft.

Waar het echter in (bijna) alle gevallen op neerkomt is dat u leert het gedrag van uw eigen hond, alsook van andere honden heel snel te lezen. Hierdoor kunt u anticiperen op ongewenst gedrag en de hond steeds weer voor zijn.
Dit is op de eerste plaats natuurlijk een kwestie van het goed onder appèl houden maar met name het moment van onder appèl zetten is zeer belangrijk. Wanneer de hond onder het appèl uit probeert te komen, hebben wij daar een prachtige oefening voor!

Gebruik de tijd tussen de clinics dan ook met name om te oefenen in uw eigen snelheid, een (aankomend) probleem op te lossen en de situatie steeds weer opnieuw voor te zijn.

Tijdens de oefensessies zullen we u zoveel mogelijk op het goede spoor zetten. Bedenk echter dat er, net als met gewoontegedrag met autorijden, zowel bij u alsook bij uw hond, een tijd lang continue attentie moet blijven om het gewenste resultaat te verkrijgen.
Om dit optimaal te bereiken kunnen we u en uw hond filmen om u te tonen wat u zelf doet en hoe snel u daadwerkelijk reageert. Ook zaken als uw lichaamstaal, reactie van de hond en gewoontegedrag kunnen hieruit makkelijk gedestilleerd worden.

U kunt bij ons een privé clinic volgen waarin er specifiek aandacht zal zijn voor waar u problemen mee heeft met uw hond.

Kosten: uw clinic duurt 1,5-2 uur en u betaalt € 60- per uur.

Voor honden die intern verblijven rekenen wij 30 euro per dag.

Over het algemeen zijn 1-2 clinics voldoende.